Înghețata care m-a făcut să-mi placă acest desert

by admin.cig

Nu prea mănânc înghețată, nu pot spune că face parte din lista mea de deserturi preferate. Nu e acel ”ceva dulce” la care aș pofti într-o seara stând pe canapea, de exemplu.

Dar totuși, din când în când o iau în considerare, mai ales de când știu că este dulcele care nu îngrașă pentru că are densitate calorică mică, dar un volum mare.  Adică ne simțim plini cu puține calorii. Doamne ajută de așa ceva!

Așadar, am încercat înghețate mai de peste tot în București. Au apărut care mai de care gelaterii cunoscute ca brand internațional sau recomandate de diverși pe Instagram/Facebook, așa că am urmărit cu atenție piața.

O să vă zic care e no. 1 pentru mine de pe vremea când abia se deschisese și nu știa nimeni de ea. Acum tot de acolo mănânc cu cea mai mare plăcere. Ba chiar și iarna. N-am înțeles totuși de ce lumea nu consumă înghețată iarna.

  1. Sweetology – cea mai bună înghețată de lămâie și de mango, sorbet de fapt
  2. Venchi – aroma de ciocolată are ceva special, poate pentru că este ciocolaterie și se pricep
  3. Chocolate – cea de fistic mi s-a părut acolo cea mai bună
  4. Moritz – aproape toate sorbeturile mi-au plăcut
  5. Recunosc totuși că mănânc des vafa de un leu de la Mega Image, cea de pe vremuri. Și sunt tare fericită că au scos anul acesta varianta de ciocolată combinată cu vanilie și că nu mai e nevoie să iau două vafe diferite și să le amestec eu. Da, până acolo am ajuns!

Am mâncat înghețată și în concedii prin afară. Au fost bunicele mai în toate țările, însă există trei cărora le simt și acum gustul. În Capri acum vreo 9 ani, de lămâie bineînțeles, la un nene pe stradă, deci no name, în Malaga, anul asta,  la Casa Mira, descoperită din greșeală pentru că era la parterul blocului unde stăteam. Apoi am citit că ar fi cea mai bună din oraș. Aș vrea să zic și eu același lucru, însă nu am cu ce să compar din acea zonă pentru că numai de acolo am încercat zeci de sortimente. Și tot la capitolul the best in town este și Giolitti, cea mai veche gelaterie din Roma.

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii