Ce am mai făcut, pe unde am mai fost

by admin.cig

Îmi place toamna pentru că totul se transformă, inclusiv noi. Am vrea să hibernăm, dar nu putem, așa că ne adaptăm. Deci încercăm cum putem să ne obișnuim cu zilele scurte, să ne trezim măcar la fel de entuziaști ca astă vară și fără nervi că e trafic sau frig. Până una alta vă las câteva ponturi care poate vă inspiră.

Târgul de la Negreni. O experiență pe care cred că toți românii ar trebui să o trăiască măcar o dată. Și nu vorbesc numai despre negocieri pentru obiecte vechi (unele chiar valoroase), ci și pentru cum te face să te simți un bâlci ca pe vremuri. Unde mai pui că poți să și povestești diverse cu localnicii. Localnici care încă nu au fost ”loviți” de răutatea de la Capitală, care zâmbesc mereu în loc să se simtă atacați, la fel cum îți oferă cu plăcere două șervețele în plus fără să te facă să te simți prost că mănânci dezordonat. 

Oradea. M-am simțit ca în străinătate. Totul curat, luminat, îngrijit (cât m-am plimbat nu am văzut nicio fațadă nerenovată sau murdară). Auzisem că orașul este spectaculos, acum m-am convins că nu e numai din poze. 

Panini și prosecco. S-a deschis un loc nou cu iz de Italia. Toate ingredientele sunt importate și sendvișurile chiar au gust autentic italienesc. Frescoloco se numește, are trotuar lat și e pe Lipscani. A, și au și un vin alb chiar bun.

French Revolution. Eclerul cu pepene galben este un must!

Casa Marie-Jose. O minunăție veche de 100 de ani renovată total. Luc și Andreea, un olandez și o româncă ce s-au găsit în Olanda, au reușit să păstreze multe părți ale casei intacte și au creat acest loc de cazare unde nu există semnal și e o liniște de parcă-i duminică în fiecare zi. Au lăsat Olanda și s-au mutat în acest sat din Bihor ca să aibă grijă de afacerea lor. 

Bazar de Cotroceni. Ediția din toamna asta a fost un real succes. Am ieșit și eu la poartă cu haine de care voiam să scap și anumite obiecte și cine spune că e ușor să vinzi, se înșeală amarnic. 

Știri. Antena 3 a devenit Antena 3 CNN și odată cu asta mă veți vedea și la Știrile Nopții în weekend, dar și într-un nou platou dimineața la Sfat de Sănătate. Mi-aș dori să nu mai aud ”vai, dar ce e așa greu să citești un propter?!”. Ei bine, să fii prezentator de știri nu e numai despre asta. Revin cu o postare separată, pentru că merită o atenție sporită. Dar până una alta, vă las podcastul făcut cu colega mea Maria Coman pentru câteva idei chiar bune. 

Alba Carolina Tennis Trophy. Cu tenisul chiar că n-aveam nicio treabă. Nu e nici asta ușor, în caz că avea cineva un astfel de gând. Am fost voluntar așadar la organizarea acestui turneu de la Alba Iulia. Am uitat de toată oboseala după ce am mâncat cel mai bun cozonac din zonă: avea 11 kg. Tot n-am nicio treabă cu tenisul, dar am echipament! Deci există speranță.

În concluzie, toamna mea a fost roditoare până acum. 

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii