Popcorn de conopidă, o mare surpriză

by admin.cig

Acum câteva luni am încercat popcorn de conopidă de la un restaurant raw vegan. Recunosc că am fost foarte reticentă când am auzit prima dată despre acest preparat și asta pentru că nu sunt deloc fanul conopidei. Nu am reușit să o tolerez mai cu nimic, până am descoperit acest ”popcorn”. Vă las rețeta poate încercați și acasă, dacă nu, la Samsara este foarte, foarte bun!

INGREDIENTE/ 2 porții

  • 2 buchețele de la o conopidă medie/ 200 g
  • 2 linguri ulei de porumb/ 20 ml
  • 1 linguriță de fulgi de drojdie inactivă/ 5 g
  • 3 linguri de boia dulce/ 10 g
  • 3 linguri de parmezan ras/ 30 g
  • 2 linguri de pesmet de pâine integrală/ 50 g

MOD DE PREPARARE:

Se desface conopida în buchețele mici, se amestecă cu ulei și apoi se trece prin ”pesmetul” făcut din boia, parmezan, pesmet și fulgi de drojdie inactivă. Se pune la cuptor într-o tavă cu hârtie de copt, pe un singur strat și se coace aproximativ 10 – 15 minute – verificați ca bucățelele de conopidă să fie crocante la exterior și moi în interior.

VALORI NUTRIȚIONALE/ PORȚIE (1 porție = 150 g):

Calorii: 242; Lipide: 14 g; Carbohidrați: 76 g; Fibre: 5 g; Proteine: 15 g; Ca: 70 mg; Fe: 1,3 mg; Vitamina C: 60 mg.

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii