Conexiunea cu tine când suferi de scleroză multiplă. Legătura cu depresia. Numărul gratuit la care cerem ajutor

by admin.cig

Se vorbește des despre depresie în ultima perioadă și uneori confundăm această boală cu stări de tristețe. Am povestit alături de Yolanda Crețescu despre fețele depresiei și despre cum putem cere ajutor gratuit în caz că nu mai vedem luminița de la capătul tunelului. Am vorbit și despre scleroză multiplă, boală care afectează pacienții și din punct de vedere psihic. Există un număr de telefon gratuit la care putem suna și discuta cu un specialist.

Scleroza multiplă este o boală care afectează emoțional și mintal atât persoanele în suferință, cât și pe aparținătorii lor. Încrederea în sine a persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă poate fi pusă la grea încercare din cauza simptomelor bolii, a afectării fizice și a pierderii treptate a independenței, conducând la o imagine de sine distorsionată.

Vestea diagnosticului, fricile legate de viitor, schimbarea stilului de viață, oboseala, sentimentele de vinovăție sau tristețe pun în pericol și sănătatea lor emoțională și mintală.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune vine în sprijinul persoanelor a căror încredere în sine este afectată de scleroza multiplă, în cadrul campaniei de informare și intervenție psihologică pentru pacienți și aparținători, #CONEXIUNEA CU SINE.

Help-line depresie: 0374.45.64.20

Help-line unde răspund psihologi pregătiți în intervenție pe scleroză multiplă:  0374.45.13.60  disponibil luni-vineri, 10:00 – 15:00

Toate detaliile, în video. Enjoy!

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii