Cum am reușit să am cel mai frumos bronz

by admin.cig

Îmi place soarele, să am pielea bronzată, și știu că expunerea îndelungată nu e ok, așa că încerc de ceva timp să am grijă cât și la ce ore stau la plajă.

Am folosit zeci de creme de protecție de-a lungul timpului, însă anul trecut mi-am ales preferata: Vichy Capital Soleil spray protector cu beta-caroten SPF 30. Niciodată n-am avut un bronz mai frumos ca atunci când am început să folosesc acest spray. L-am descoperit din întâmplare în farmacii și mi se pare wow. Nu știu neapărat dacă e de la el sau combinat cu faptul că înainte să mă expun la soare am luat o lună Biosil (la recomandarea unui dermatolog). Cert este că datorită acestor două schimbări, pielea mea a arătat foarte bine toată vara și chiar și după.

Protecţia solară este o necesitate şi nu avem nicio scuză în a nu folosi cremele SPF atunci când ne expunem la soare. Din experința mea cu medicina, prin prisma emisiunii pe care o realizez, am înțeles că nu oricine face cancer de piele. Sunt oameni predispuși la această boală: care au avut în familie, oameni foarte sensibili cu pielea deschisă  sau cei care au multe aluniţe.  

Toată lumea folosește SFP 50, un blocant de 97% al UVB-ului și atunci nu ne mai bronzăm deloc. Dar atenție! Dacă trec cele 2 ore de când ne-am dat cu acest SPF 50 și stăm la soare, ne vom arde. 

Cum ne alegem un SPF bun:

  • să fie o cremă bună, de la un producător cunoscut,  nu un fake făcut pe vapor
  • să nu fie expirat, ideal ar fi să nu folosim cremele deschise de la un sezon la altul
  • un fond de ten care are SPF nu ne protejează de soare, e necesară o cremă ca bază de machiaj care să conțină agent ecran

Ah, și încă ceva. Nu este nicio diferență între cremele SPF de față și cele de corp. Ingredientele sunt aceleași, restul e marketing. Deci puteți folosi liniștiți și pentru față SPF-ul cumpărat pentru corp.

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii