M-am dus în focarul Italiei în care acum e liniște

by admin.cig

Nordul Italiei este o poveste despre care doar auzisem, acum m-am și convins. E prima dată când merg la Milano și cu siguranță voi reveni. Despre Milano nu vreau să spun atât de multe câte am de zis despre Como, un orășel mic de la poalele Alpilor.

Dar și despre lacul Como care în imaginația mea era ceva mic acolo pe hartă, o zonă bună pentru poze, și când colo… el se întinde pe o lungime de 50 km și este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Lombardia.

Am fost fascinată de un peisaj pe care până acum nu l-am mai întâlnit nicăieri în călătoriile mele. Un lac înconjurat de munți, vile spectaculoase cu obloane și palmieri. Da, e ciudat să vezi și palmieri și munți în același loc.M-am dus în focarul Italiei în care acum e liniște

M-am dus în focarul Italiei în care acum e linișteM-am dus în focarul Italiei în care acum e liniște

Câteva aspecte cu care am rămas:

  • m-am lămurit clar și de data asta că mi-aș dori să îmbătrânesc într-o casă cu obloane gri sau turcoaz și că rămân espresso lover forever
  • italienii au fost greu încercați de pandemie, mai ales zona de nord și acum înteleg de ce erau atât de mulți bătrâni în Lombardia. Pentru că oamenii trăiesc frumos, liniștit, cu mâncare bună, sănătoasă și fără ură sau ranchiună în suflet. Deci trăiesc mult și nu neapărat rău!
  • restricții nu prea au fost, în afară de clasica mască purtată la interior și certificatul verde necesar pentru a putea sta la o masă în interior, deși 90% dintre localuri au încălzitoare afară.
  • pentru mine timpul s-a oprit în loc în Varenna unde am mâncat cea mai bună înghețată de până acum și unde m-am îndrăgostit de Vila Monastero. O casă superbă în stil eclectic, înconjurată de o grădină imensă și cu podele care îți rămân în suflet. Obloanele negre perfecte nu le mai aduc în discuție.
  • aș mânca paste dimineața, la prânz și seara și da, cea mai gustoasă înghețată a fost în locurile în care gelateria era ceva mic, afacere de familie.

Ce vreau să zic de fapt este că am văzut încă o dată ce înseamnă să trăiești bine, mai ales în interior. Pentru că, nu-i așa, ce e în interior se vede și la exterior. Am fost în aproape toată Italia și mi se pare că italienii din partea asta sunt ușor diferiți. Mai relaxați, mult mai atenți cu ei și nu numai din punct de vedere vestimentar, dar stau la masa ca să socializeze, nu neapărat ca să mănânce. Pentru italieni sănătatea înseamnă adevărata bogație. Mi-ar plăcea să avem și noi o astfel de gândire… 

M-am dus în focarul Italiei în care acum e liniște M-am dus în focarul Italiei în care acum e liniște

M-am dus în focarul Italiei în care acum e liniște

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii