Hai la o cafea! Parcă mai bine la un ceai…

by admin.cig

Am început să beau cafea acum vreo 5 ani. Aveam tensiunea mică și mi-a spus medicul de familie să mai încerc și eu câte o cafea pe zi pentru că sigur mă voi simți mai bine.

Tensiunea tot mică e, bine mă simt oricum, cafea beau acum mai mult din plăcerea de a socializa, decât pentru plăcerea gustului. Știm cu toții că nimic nu se compară cu discuțiile de la cafea!

Îmi place mult mirosul cafelei, însă nu-l asociez decât cu vizitele la prietenii alor mei de când eram mică pentru că în familie doar mama consuma licoarea magică și doar în weekend acasă, în rest la serviciu, ca mulți dintre noi chiar și acum.

Întorcându-ne în zilele noastre, beau cafea doar  la serviciu, prin vizite și în concedii. Acasă destul de rar, dar chiar și așa am niște preferințe de gust, de locuri sau origine.

Nu-mi place laptele, însă mai încerc câte un cappuccino pe an, în rest espresso scurt forever, cu miere. Știu că e o alegere ciudată, dar perfectă pentru mine.

Îmi aduc aminte de o situație când eram la Roma și am băut primul meu espresso ca la mama lui, la o tejghea într-un bar. M-au luat toate transpirațiile și am băut 1l de apă instant, inima parcă o luase razna și eram toată roșie la față. Chiar nu-mi venea să cred că ceva natural mă poate transforma total în numai 5 minute. Și totuși…

Am și de această dată un top 5 locuri unde îmi place cafeaua în București:

  1. Artichoke
  2. Saint Roastery
  3. French Revolution
  4. Origo
  5. Drip

Acum 2 ani am descoperit și cold brew tonic când un prieten mi-a zis să încerc și bine am făcut! Inițial mă pufnise râsul gândidu-mă de ce aș încerca așa ceva mai ales pentru că nu sunt mare fan nici al cafelei, nici al vreunui tonic. Însă o astfel de combinație chiar e wow.

Ce are atât de special cold brew-ul? E o cafea infuzată la rece, foarte echilibrată, iar concentrația de cafea se poate ajusta, făcând-o mai mai puternică sau mai blândă, în funcție de preferințe, prin ajustarea raportul cafea-apă. Și la final tonicul care de data asta chiar face diferența.

Dar chiar și așa, un ceai are pentru mine 3 de DA.  Vă povestesc cu altă ocazia pasiunea mea pentru ceai și revin și cu top 5, desigur, mai ales că vine frigul încet, încet.

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii