Boala des întâlnită la femei pe care nu o descoperim la nicio analiză

by admin.cig

Sindromul colonului iritabil este o tulburare gastrointestinală cronică care apare mai des la femei. Nu se vede la niciun fel de analiză, dar se simte. Tocmai d-aia cred că și eu cel mai probabil sufăr de ea.

Simptomele pot fi confundate cu orice altă afecțiune a stomacului. Astfel extrem de des simțim: dureri abdominale, flatulență, diaree, alternanța stărilor de constipatie cu cele de diaree, senzatie de defecație incompletă, prezența mucusului în scaun sau senzația de greață.

Și asta nu e tot… Simțim și oboseală cronică, anxietate sau depresie, cefalee sau tulburari de somn. Trăgând linie… ne afectează total și ne poate strica cel puțin o zi, dacă nu luni întregi sau chiar ani. Personal pot spune că acele dureri dau o stare de disconfort care te face să nu mai ai chef de nimic pe niciun plan. 

Cauzele nu sunt cunoscute cu exactitate, însă bola, care înainte se numea colită de putrefacție, este strâns legată de anuminte alimente, stres, o floră bolnavă.

Cum cauzele nu le știm exact, astfel nu există nici prevenție. Definiţia spune că sindromul de intestin iritabil este o tulburare funcţională a tubului digestiv, deci acesta este și motivul pentru care nu se vede absolut nimic la niciun fel de analiză.

Medicii ne sfătuiesc să nu recurgem la diete drastice în caz că avem această afecțiune pentru că ne vom frustra și mai tare, dar ideal ar fi să ne relaxăm și să nu intrăm în depresie. Pentru că știm deja că stomacul este al doilea creier și că tot ce gândim, simțim în burtă.

Așadar și de această dată modificarea stilului de viață ne vindecă!

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii