Antibioticele noastre de toate zilele luate la întâmplare

by admin.cig
Mă doare capul! Hai că iau un antibiotic, ca să-mi treacă! E o nebunie totală cu aceste antibiotice în România.  Suntem pe locul 3 în Europa la consumul de antibiotice, lucru care, zic eu, ar trebui să ne cam îngrijoreze. Abuzăm de aceste pastile de fiecare dată când ne este rău, fără să ne gândim măcar o clipă la efectele adverse pe termen lung, dar nu numai. Numai eu am avut în jur zeci de persoane care au luat Azitromicină în tratamentul COVID, lucru greșit!
Efectele excesului de antibiotice sunt dezastruoase

Când luăm astfel de medicamente după ureche crește rezistența microbilor florei comensale, dar se și schimbă flora, iar astfel ni se perturbă microbiomul. Se vorbește destul de des în ultimii 10 ani despre importanța florei intestinale și cât de mult ne ajută imunitatea.

Și spre exemplu, un alt rol foarte important pe care îl are microbiota este în activitatea creierului. Adică ne influențează efectiv comportamentul, stările de anxietate, depresie sau ne poate face fericiți. Deci dacă flora noastră este bolnavă, suntem și noi cu totul.

Revenind,  antibioticul distruge deci microbiota. Atunci când luăm un antibiotic, bacteriile au învățat și cum să îi reziste acestuia. Se știe că rezistențele sunt la absolut orice antibiotic, chiar dacă este vorba de unul natural sau de unul sintetic, produs de om.

Microorganismele devin rezistente și ne pot da infecții cu acești germeni rezistenți, infecții care ne pot fi fatale pentru că la momentul actual, creuzetul antibiotic este aproape gol, adică nu prea se mai naște o idee de antibiotic mai nou sau mai bun, care să facă față microbilor multi rezistenți pe care îi avem astăzi. În acest moment, nu avem arme și omul poate să moară.

Câteva aspecte ale folosirii antibioticelor prost:

  •  Azitromicina folosită abuziv în tratamentul de COVID dăunează grav sănătății
  • Chimia dintre două persoane se poate baza pe elemente din flora intestinală, care în cazul abuzului de antibiotice se îmbolnăvește, deci ne va fi și mai greu să ne găsim un partener
  • Rezistența la antibiotice poate produce infecții care să ducă la mortalitate excesivă, adică putem muri de la o banală infecție cu candida
  • Unele reacții adverse la antibiotice pot duce la stop cardiac
Acestea fiind spuse… poate ne gândim de 10 ori înainte să luăm un antibiotic pentru o durere de cap, cumpărat pe sub mână, fără rețetă. E important să consultați medicul chiar și când luați acea banală aspirină.
0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii