Acest ceva dulce dimineața, la prânz și seara

by admin.cig

O dimineață bună începe cu ceva dulce la mine, mai mereu. Mi se pare că uit și dacă am dormit prost și dacă urmează o zi plină, dacă mănânc ceva dulce bun la micul dejun. Și dacă atunci când vorbim de acel ceva dulce ne gândim și la una dintre prăjiturile preferate… greu mai pot fi indispusă.

Nu sunt mare fan al mousse-urilor, în schimb ceva cu cocă greu refuz. Top of the tops este tarta cu lămâie și bezea. Acea combinație unică de acru cu dulce și cu blat mă ia prin învăluire până apare curcubeul pe cerul gurii care rămâne multe minute chiar și după ce o termin de savurat.

Această minunată prăjitură am descoperit-o acum mulți ani la Londra. M-am îndrăgostit pe loc! Bezeaua e la loc de cinste în viața mea cumva de când m-am născut, iar lămâia am descoperit-o mai după 20 de ani. Când cele două se unesc într-un desert, ceva în universul meu culinar se mișcă.

Drept urmare de când am descoperit-o, am încercat-o în toate vacanțele, dar desigur și în București când a apărut (recunosc, n-am încercat încă să o fac chiar eu). Așa că dacă îmi înțelegeți această pasiune vă las al meu top 5 de tartă cu lămâie și bezea din București.

  1. Bocca Lupo – tarta e de fapt o felie dintr-o tartă mai mare
  2. Rue du Pain
  3. Cofetăriile Armand – sunt geniale și cele mini 
  4. Mara Mura
  5. Atelierul de tarte – cea mai dulce dintre toate

Desigur lemon meringue ca în Franța e greu să fie peste tot ceea ce e foarte bine pentru că oricum e primul lucru pe care îl fac când ajung oriunde în Franța, dar Londra se apropie destul de mult și chiar și în Italia am încercat o dată și n-a fost rea deloc.

La mine până acum nu s-a aplicat teoria cum că te saturi dacă mănânci des același lucru. Nici măcar dimineața, la prânz și seara. 

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii