2021, o călătorie continuă

by admin.cig

De la un timp obișnuiesc să mă uit în pozele din telefon ca să îmi aduc aminte exact ce am făcut în luna/ziua/anul respectiv. Poate îmbătrânesc și memoria se duce și ea. Dar cu ajutorul memoriei iphonului meu am ajuns la concluzia că 2021 a fost anul meu de călătorii. Fizice și interioare. 

A fost un an bun în care am văzut multe locuri noi, deși îmi place să mă reîntorc în orașe în care am mai fost ca să îmi dau seama dacă m-am schimbat vreun pic. Am învățat câteva lucruri noi, ceea ce nu știu dacă mă fac mai deșteaptă, dar mai înțeleaptă sigur.

Am simțit câte ceva anul trecut, emoții de care uitasem, altele noi la care nu m-aș fi gândit că pot veni. M-am surprins chiar eu pe mine.

Am avut și multe provocări profesionale, am deschis și acest blog și am  început și un podcast. Am aproape aceiași oameni în viața mea, am mai adăugat câțiva, de plecat n-a plecat nimeni. Am avut un moment chiar în ziua de 31 decembrie în care m-am așezat pe un scaun la serviciu, am zâmbit și am realizat că în bula în care trăiesc e chiar bine.

Am mâncat mult și divers (ceea ce mi-a adus cadou 2 kg în plus față de 2020). Ba chiar mâncăruri noi și asta mi-a plăcut de fapt cel mai tare, motiv pentru care nu-mi pare rău pentru cadoul nedorit. Am început, târziu știu, să colectez selectiv, fără să-mi pese dacă într-adevăr finalitatea e una bună.

Nu m-am îmbolnăvit, deși am simțit des că rămân fără aer. De uimire. De multe ori degeaba.

Am fost mult prin spitale și am realizat iar că educația medicală în rândul românilor e minimă. Nu o să uit cum o doamnă de 65 de ani zăcea pe jos într-un cort la Spitalul Universitar, infectată cu COVID. Erau -2 grade. Nu îi părea rău că nu s-a vaccinat, era neschimbată de haine de 3 zile și mi-a spus cu ochii în lacrimi: ”îmi asum”. Cred că asta mi-aș dori anul ăsta, să ne asumăm mai mulți deciziile, să fim un pic mai înțelegători, să nu mai judecăm, să fim mai recunoscători chiar și pentru lucruri mărunte, să mâncăm mai puțin, să ne mișcăm mai mult și să nu mai vedem 80% din timp mizeria. Asta vreau și de la mine.

Am fost și supărată, nervoasă, mâhnită, contrariată, tristă, dezamăgită, furioasă.

Dar overall, dacă trag linie, pot să spun că am fost pe plus (nu numai la cântar). Și că mi-aș dori ca 2022 să fie cel puțin la fel de bun ca acest controversat 2021. Și să mă prindă începutul de 2023 undeva la cald și să scăpăm de măști ca să pot să port iar des cerceii mei lungi. 

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii