Viața și moartea joacă șah la Spitalul Județean Ploiești. Morții, în saci albi și negri

by admin.cig

Viața și moartea încă joaca șah. Cine mută prima? În povestea de azi din Spitalul Județean de la Ploiești este vorba despre Dumnezeu. La El se roagă pacienții, la El se roagă și medicii. Toți cred sunt acum în iad. Iadul bolii cu care se luptă. Imaginile sunt cutremurătoare.

Nu mai sunt nici măcar saci negri pentru cei care au murit. Așa au apărut și cei albi. Albul și negru sunt ca pe o tablă de șah. Viața și moartea stau față în față în morga spitalului. Se lupta pionii, joaca tura, dar pandemia sare calul.

Nu există strategii pentru salvare. Există doar rugăciuni! Sacii negri pentru morți nici loc nu mai au în morga. Așa managerul unității medicale a construit o morgă noua. Sună cinic, morgă noua, de parcă morții i-ar pasă unde vine…

S-a construit o morgă noua pentru în cea veche nu mai încăpea atâta moarte…

”Nu am avut niciodată un blocaj în UPU. Vin familii întregi, soț, soție și luptă la propriu pe oxigen cu strigăte de nu mai pot, nu mai respir. Pacienții stau cu zilele pe un scaun, pe targă, în UPU, așteptând un loc. Și sunetul ăla puternic, de parcă ești într-un film horror. Sunetul ăsta pe noi ne termină psihic, vă dați seama pe ei. Să primești apă cu seringa, când, de fapt, ei vor ceva vital… apă, mâncare și aer”, a spus dr. Amin Zahra, medic ATI.

”Situația a depășit apelativul de critic, e tragic, dramatic. Colegii mei sunt la capătul puterilor, este un război permanent, încercăm să salvăm vieți. În maximă urgență mai avem 50 de locuri, astfel încât să nu mai avem situații să stea cadavrele pe tărgi, pe jos, e lipsă de respect față de viața umană, dar numărul de decese depășește orice imaginație”, a spus Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean din Ploiești.

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii