De ce nu mi-e sete mai niciodată

by admin.cig

Beau multă apă de când eram mică. O perioadă îmi plăcea numai apa minerală, ba chiar știu că în copilărie când cumpărau ai mei sifon eu alegeam întotdeauna apa minerală la sticlă de sticlă de la Harghita, dacă îmi amintesc bine.

Așa că acest obicei din copilărie l-am păstrat și acum, doar că am crescut și s-au schimbat și preferințele așa că am înlocuit apa minerală cu apa plată.

Cei 2l de lichide pe zi îi beau fără probleme, din inerție… nu mi-e mai niciodată sete. Am grijă să nu las să se ajungă până la această senzație pentru că știu că în momentul în care apare setea, ceva lipsește.

Ce înseamnă o hidratare corectă:

  • fără apă rece sau sucuri
  • aport corect de sare
  • apa rece nu ne hidratează
  • avem nevoie de apă la temperatura camerei pentru a ne hidrata mai repede: cu cât este mai rece, cu atât hidratează mai târziu și cu o implicare mai mare a organismului pentru a o aduce la temperatura corectă pentru a pătrunde în celule
  • dacă alegem să bem apă rece ideal ar fi să o facem doar pentru că ne place să simțim senzația de rece, nu și pentru hidratare
  • apa cu un conținut sărac de sodiu nu ne ajută, pentru că doar prin existența sodiului se absoarbe apa în organism
  • important este să bem puțină apă și des

Am aflat de la  dr. Simona Carniciu, expert în boli metabolice și nutriție, că un procent foarte mic de deshidratare a creierului afectează funcționalitatea acestuia și crește riscul de demențe care se pot manifesta la vârste din ce în ce mai fragede. Și primul semn pe care îl observăm este faptul că memoria ne este afectată.

O hidratare incorectă nu afectează numai creierul, ci și pielea, toate organele și funcționalitatea acestora. Un organism hidratat corect este 60% apă, după care urmează treptele de ușoară deshidratare.

Majoritatea oamenilor care sunt bine hidratați au un procent între 50-60% de apă în organism. Cu siguranță ați observat că dacă beți apă când vă doare capul trece durerea sau că pielea este mai fină când știți că ați consumat lichide suficiente.

Așa că nu avem nicio scuză să bem cât mai multă apă în fiecare zi. Rău nu face. Deloc!

0 comentariu

Din aceeasi categorie

Acest site web utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Vezi detalii